Η Μονεμβάσια είναι το μοναδικό σημείο στην Ελλάδα που συνδυάζει με τόσο ξεχωριστό τρόπο την ιστορία, τον πολιτισμό και το ρομαντισμό. Στην καστροπολιτεία το ρολόι του χρόνου μοιάζει να έχει σταματήσει. Κάθε στιγμή της γαμήλιας τελετής ακροβατεί ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες. Ένα παραμυθένιο σκηνικό, που λατρεύουν οι φωτογράφοι από όλον τον κόσμο. Τα τείχη, οι εκκλησίες, τα πετρόχτιστα σπίτια και αρχοντικά, οι καμάρες, τα καλντερίμια, τα παραδοσιακά καταλύματα συνθέτουν ένα μοναδικό οικιστικό σύνολο. Δεν είναι τυχαίο που ολοένα και περισσότερα μελλόνυμφα ζευγάρια επιλέγουν την Μονεμβάσια για την σημαντική αυτή μέρα της ζωής τους.

Μέσα στην καστροπολιτεία υπάρχουν σημαντικοί ναοί με μεγάλη ιστορική αξία, κατανυκτική ατμόσφαιρα, αλλά και απερίγραπτη ομορφιά. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι εκκλησίες του Ελκόμενου Χριστού και της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας. Επίσης προτιμώνται πολλοί άλλοι ναοί στην ευρύτερη περιοχή, όπως η Μονή Ευαγγελίστριας στον Γέρακα, ο Άγιος Γεώργιος στην Ελιά, η Αγία Μαρίνα στην παραλία της Δαιμονιάς και ο Προφήτης Ηλίας στον ομώνυμο οικισμό του Κάβο Μαλέα.

Στη Μονεμβασιά υπάρχει πληθώρα αξιόλογων ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών. Ρομαντικές σουίτες σε πετρόχτιστους ξενώνες και ξενοδοχεία για τους νεόνυμφους, αλλά και πολλές επιλογές, με άριστη σχέση ποιότητας – τιμής, για όλους τους καλεσμένους του ζευγαριού, χωρίς απαγορευτικό κόστος.

Στη Μονεμβασιά φθάνουμε οδικώς. Αυτό σημαίνει πως τυχόν άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επηρεάζουν τις μετακινήσεις του ζευγαριού και των καλεσμένων, δημιουργώντας απρόοπτα της τελευταίας στιγμής.
Στη Μονεμβασιά το κλίμα είναι ήπιο, με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ηλιοφάνειας στην Ελλάδα. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να δημιουργηθούν προβλήματα από έντονους ανέμους ή βροχόπτωση σε οποιαδήποτε υπαίθρια δεξίωση.
Κάθε γάμος είναι το ξεκίνημα μιας καινούριας ζωής. Όταν τα φώτα σβήσουν, όλα αποτελούν μια ανάμνηση. Η ανάμνηση από ένα γάμο στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας, γλυκιά και διακριτική.

“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Ενημερώνουμε τους επισκέπτες της σελίδας μας ότι εκ παραδρομής και από προφανές λάθος αναρτήθηκαν στη σελίδα μας για σύντομο χρονικό διάστημα εικόνες από φωτογράφιση γάμου στη Μονεμβασιά, οι οποίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του επαγγελματία φωτογράφου κου Ρουβά Δημητρίου. Δηλώνουμε ειλικρινώς ότι φωτογραφίες αυτές δε θα αναρτηθούν ξανά στην παρούσα σελίδα και ζητούμε συγνώμη από το φωτογράφο για την ταλαιπωρία!”